Třezalková tinktura

24. května 2008 v 22:42 | Jiřina |  || Tinktury
Dvě hrsti čerstvé třezalkové nati dáme do sklenice s víčkem, zalijeme pálenkou /vodkou/tak,aby byla ponořena.Necháme 3 týdny louhovat na světlém a teplém místě. Potom zcedíme a uložíme v chladnu a temnu.
Při žaludečních obtíží se užívá 20-30 kapek 1/2 hod. před jídlem. Na uklidnění se užívá 15-20 kapek 3x denně.ÚčinnOST kapek se zvýší ponecháním v ústech asi 1-2 minuty.Může se zapít sklenkou vody.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | Web | 19. června 2008 v 6:31 | Reagovat

S třezalkou nemám příliš dobré zkušenosti.Žkoušela jsem npř. čaj z třezalky a nedělá mi dobře na žaludek.Myslela jsem si,že by mohl pomoci při mých obtížích, ale reakce byla opačná.

2 Vlasta Vlasta | E-mail | 7. října 2013 v 17:35 | Reagovat

Dobrý den,třezalku už léta dávám luhovat do alpy.Asi deset centimetrů stonku s květy a lístky ,nacpu do alpy-co se do ní vleze.Nechám to louhovat v teple i měsíc a potom si s tím potírám vše co mě bolí-opary,afty odřeniny,hlavu když mě bolí,štípace od hmyzu atd....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama