Jak na pálení žáhy

19. června 2008 v 21:37 | Jiřina |  || Bylinné čaje na různé obtíže
Nepříjemné pálení žáhy pomohou zmírnit následující čaje a prostředky:
1.
jitrocel kopinatý list 30g, truskavec /rdesno ptačí/ nať 20g, mochna husí nať 20g,pampeliška list 20g.
1 polévková lžíce směsi se přelije 1/4 l vroucí vody, nechá se 10 minut louhovat a po scezení se pije šálek čaje 2x denně před jídlem.
2.
Heřmánek květ 30g,dobromysl nať 30g,
Příprava a užívání jako u výše uvedeného čaje.
3.
Řebříček nať 30g, len setý semeno 15 g, třezalka nať 25g.
1 pol.lžíce směsi se přelije 300 ml studené vody,přivede se k varu a po 8 minutách se odstaví a nechá ještě 10 minut louhovat.Po scezení se pije 2-3x denně šálek čaje.
Účinným prostředkem je také jemně nastrouhaná větší mrkev, která se jí několik dní následujících za sebou.Pojídáním takto připravené mrkve dojde i k vyčistění trávicího traktu.
Pálení žáhy také odstraňuje čerstvá bramborová šťáva. Syrový brambor středně velký najemno nastrouháme a vymačkáme z něho šťávu. Tu uložíme v ledničce.Šťáva se připravuje denně čerstvá. Užívá se 1 pol. lžíce 2x denně.
Při pečení koláčů, závinů,bábovek se doporučuje přidat do těsta trochu jedlé sody.
Také pomáhá zakysaná smetana.
/ zdroj: vl.sbírka-upraveno/
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | Web | 20. června 2008 v 21:45 | Reagovat

Děkuji, vyzkouším.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama