Zavařenina z černého jeřábu

24. června 2008 v 22:03 | Jiřina |  || Všehochuť z přírody
2 l černých jeřabin,1/2 l červeného vína, 1 kg krystalového cukru,1/2 lžičky skořice, 5 rozdrcených hřebíčků, 0,2 l rumu
Černé jeřabiny zbavíme stopek,dobře propláchneme vodou,necháme okapat,dáme do kastrolu,podlijeme vínem a vaříme 30 minut.Pak rozmačkáme / např.šťouchačkou na brambory), přidáme cukr,koření a povaříme do zhoustnutí. Ke konci varu přidáme rum. Vařící zavařeninu nalijeme do skleniček,které po naplnění otočíme víčkem dolů nebo sterilujeme 20 minut při 8O stupňů C.
Černý jeřáb je velice zdravý pro svůj obsah vitaminů a minerálů.Pomáhá při cévním onemocnění.
/ Zdroj: maminčin recept/
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama